Solucan gübresi içeriğinde, 60'dan fazla besin ve eser mineral vardır. Toprağın pH seviyelerinin çok yüksek veya çok düşük olduğu yerlerde bile, bitkilerin büyümelerine yardımcı olur. Bitkilerin topraktaki besin maddelerini kullanmasını imkansız kılan aşırı pH seviyelerini önler.

İçeriğindeki humus, topraktaki toksinleri, zararlı mantarları ve bakterileri baskılar. Bu nedenle bitki hastalıklarıyla savaşma kabiliyetine sahiptir. Organik atıklardaki ağır metalleri bağlama kabiliyetine sahiptir. Bitkilerin, bu kimyasal bileşikleri gereğinden daha fazla emmesini engeller. Daha sonra bitkiler onlara ihtiyaç duyduklarında yavaşça serbest bırakılırlar.

Toprağa solucan gübresi eklenmesi, beyaz sinek, yaprak biti ve örümcek akarlarının bulundukları ortamı terk etmeye zorlayan etkili, biyolojik bir yöntemdir. Bitkilerin etrafındaki toprağa düzenli uygulama, bu ortak zararlılarla karşı etkili olan enzimleri artırır.

Tohumdan Yetiştirme:
Solucan gübresinin en gösterişli etki gösterdiği yerlerden biridir. Tohumunuz için hazırlamaya başladığınız karışımın 1/3 kadarı solucan gübresi olmalıdır (1/3 vermikülit ve 1/3 diğer kompost tiplerinden biri ideale yakın bir orandır). Tohumlarınız, bulundukları küçücük ortamda dahi çok güçlü bir kök gelişmesi ve büyüme gücü göstererek yeşerecektir. Hazırlanan bu ortam onları aktarma yapılacak, kalıcı ortamlarına taşıyıncaya kadar pek çok zararlıya karşı koruyacaktır.

Fidelerin Viollerden Toprağa Aktarılması:
Kimyasal gübrelerde gözlenen ve doza bağlı olarak gelişen kök yanığı, yakma kurutma vs. gibi etkiler gözlenmez. Bu nedenle istenildiği kadar kullanılabilir. Sulama ile akıp gitmez. Su ile karşılaşınca suyu tutar ve bünyesinde saklar. Bitkinin sulama ihtiyacını azaltır. Eriyip akmadığı için yer altı sularını kirletmez ve aylar sonra bile toprağı karıştırırsanız hala orada bulunduğunu tespit edebilirsiniz. Fidenin ilk transferinde açılan çukura en az büyük bir avuç gübre eklemelisiniz (50-100 gr). Bitki büyüdükçe ayda bir bu miktarı tekrarlamalısınız, ancak bitkinin gövdesinin 10-20 cm kadar dışına açacağınız kanallara doldurmalı ve kurumaması için üzerini toprak ile kapatmalısınız. Verilen gübrenin fazlasından zarar etmezsiniz. Bu gübre çok güçlü bir toprak iyileştiricisi ve düzenleyicisidir. Toprağın mikrobiyolojik yapısı değiştirir, güçlendirir. Hastalık geliştiren patojen bakteri, mantar ve nematodları baskılar, çoğalmalarını engeller. Bitkilerinizin zararlılara karşı direnci artar. Su ile eriyerek akıp gitmediği için, diğer sene daha az gübre ihtiyacınız olur.

Evdeki Çiçekler İçin:
Doğal yapısı, yüksek humus içeriği ve dengeli besin öğeleri nedeniyle toksisitesi yoktur. Bu nedenle istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Yeni bir saksı için karışım hazırlarken, saksının istediğiniz kadarını solucan gübresinden oluşturabilirsiniz. Ancak hacmin %20 sinden daha fazla miktarda kullanmanın katkısı gösterilememiştir. Bu nedenle karışımın hazırlayacağınız saksının 1/5'i kadarını solucan gübresine ayırın. Mevcut bitkilerinizin olduğu eski saksılar için üst toprak tabakasını 2-3 cm kaldırıp burayı solucan gübresi ile doldurmanızı ve bitki köklerine zarar vermeden biraz karıştırmanızı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde bitkinin yararlanımı en yüksek seviyede olacaktır. Sahip olduğu üstün mikrobiyolojik içeriğin canlılığını yitirmemesi ve uzun süre devam edebilmesi için kurumaması gereklidir. Bu nedenle saksının üzerinden aldığınız eski toprak ile üzerini mümkün olduğu kadar örtün.

Fidan Ekimi:
Tıpkı tohumdan fide yetiştirmede olduğu gibi, solucan gübresinin üstünlük gösterdiği alandan biridir. Fidanlarınızın kök ve gövde gelişimi çok hızlı ve sağlıklı olur. Hastalıklara karşı önemli avantajlara sahiptir olur. Dikmek için açılan çukura en az 2 kilo kadar gübre konulmalıdır. Toprakla hafifçe karıştırmanız yeterlidir. Fidanların kökleri direk gübreye değebilir, hatta daha iyi olur. Fidanınızı gömdükten sonra üzerini toprakla örtmeniz solucan gübresinin kurumaması ve mikrobiyolojik faaliyetlerini uzun süre devam ettirmesi için gereklidir. Fide, fidan ve ağaçlarınızın gübreleme aşamasında hiç bir zaman direk toprağın üzerine döküp üzerini açık bırakmayınız. Tekrar verilmesi gerektiğinde (3 yada 6 ay sonra) fidanın taç izdüşümüne uygun bir çemberi 10 cm kadar derinlikte kazarak gübreyi bu kanala doldurmalı ve üzerini kapatmalısınız. Gübre miktarı kanalın uzunluğu ile hesaplanır. Bir metre için 1 kilogram kadar yeterlidir.

Tarlada Sebze Yetiştiriciliği:
Kökü, yumrusu yenen sebzeler (Havuç, turp, soğan...), yaprağı yenen sebzeler (marul, lahana, maydanoz...), meyvesi yenen sebzeler (salatalık, domates...)
Tümünde her uygulamada dönüm başına 50-80 kilogram gübre uygulamalısınız. Tohum yada fide yataklarına ve daha sonraki gelişim evrelerinde her 50-80 kg miktarı yeterlidir.
Solucan gübresi organiktir, katkı içermez. Dengeli besin içeriği vardır, suda erimez, ilk sulamada tüm besin maddelerini hemen bitkiye vermez. Toprağınız solucan gübresi ile her gübrelendiğinde daha güçlenir. İçinde tohum bulunmaz, hastalık etkeni patojen barındırmaz. Tam tersi çok güçlü bir patojen bakteri baskılayıcı yapısı vardır. Yanmış hayvan gübresi, ya da suni gübrelerdeki gibi bitkileri yakmaz, fazlası toprak ve bitkiye zarar vermez. Fazlası yüzyıllardır kirlenen ve sömürülen toprağa organik madde, humus, değerli mikrobiyolojik aktivite kazandırır. Etkisi 2-3 sene devam eder. Her gübrelemede toprak iyileşir.

Büyük Meyve Ağaçları ve Çalı Tarzı Bitkiler:
Taç yapraklarının dış gölgesine 10 cm derinliğinde kanal kazılmalıdır. Bu kanallara metresine en az 1 kg gelecek şekilde gübre doldurun. Daha sonra kanalların üzerini toprak ile tekrar örtün ve hafifçe sulayın.

Toplu Alımlarınızda Size Özel Fiyatlardan Yararlanmak İçin Teklif İsteyiniz.